Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (2024)

Hoe een Pinch Pot te maken – 3 manieren om Pinch Pots

te maken het aardewerk wiel wordt ondersteund door zijn lezers. Als u op een van mijn links klikt, kan ik een commissie verdienen. Ik ben ook een deelnemer van de Amazon Affiliate programma en zal een commissie van kwalificerende aankopen. Dit helpt me om de website draaiende te houden. Dank u, Ik waardeer uw steun!

Pinch potten zijn een van de makkelijkste en snelste manieren om aardewerk met de hand te bouwen. Als je eenmaal de basis pinch pot techniek onder de knie hebt kun je het gebruiken om veel kleiprojecten te maken. Dus, ik dacht ik schrijf een stap-voor-stap handleiding over hoe je een pinch pot te maken.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (1)

In dit artikel begin ik met het demonstreren van de basis pinch pot methode. Dan ga ik op om te laten zien hoe deze methode kan worden gebouwd op verschillende aardewerk ontwerpen te maken. Deze pinch pot ideeën zullen omvatten:

  • een pinch pot bowl
  • een pinch pot mok
  • een pinch pot vaas

hier zijn de stukken die ik gemaakt heb met behulp van de in dit artikel beschreven technieken.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (2)

Als u geïnteresseerd bent in een bepaald project kunt u de link hierboven gebruiken om direct naar die sectie te springen. Anders zal ik beginnen met een overzicht van de basis pinch pot techniek.

de basis Pinch Pot techniek

om een pinch pot te maken, bepaal eerst hoe groot de pot moet zijn. Snijd dan een stuk klei af. De grootte van de pinch pot die u gaat maken zal een beetje afhangen van de grootte van uw handen. Knijpen een groot stuk klei kan een beetje lastig voor kleine handen. Dus, als je een kind helpt, dan is het het beste om te beginnen met een klein bolletje klei.

gebruik een bol ter grootte van een satsuma om een kleine pinch pot te maken, zoals een kandelaar. Klop en rol de klei in je handen zodat het een mooie nette bal van klei is.

druk vervolgens met de kleibal in de ene hand de duim van uw andere hand in de klei. De duim moet in het midden van de klei worden gedrukt.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (3)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (4)

idealiter moet de klei rond je duim van gelijke dikte zijn. Als u uw duim in de klei uit het midden drukt, zal het proces van het knijpen van de pot moeilijker zijn. Dit komt omdat als je begint te knijpen de klei uit, de wanden van uw pot zal ongelijk zijn.

richt dus op het midden van de kleibal. Blijf uw duim erin duwen totdat u het midden van de bal hebt gepasseerd. Je begint je duim in je ondersteunende hand te voelen. Duw je duim niet dwars door de klei, of je eindigt met een donut. De afstand tussen uw duim en de ondersteunende hand moet ongeveer de breedte van uw pink zijn. Dat is ongeveer ½ inch dikte van klei.

zodra u voelt dat uw duim ver genoeg in de klei zit, stop dan met duwen en begin te knijpen!

hier zijn enkele suggesties voor klei die goed werken wanneer je knijppotten maakt:

hoe knijp je de klei

er is een talent voor knijp de klei. In plaats van de klei te knijpen met de toppen van je vingers, houd je vingers recht. Door ze recht te houden, gebruik je de hele lengte van je vinger om te knijpen, niet alleen de vingertoppen. Als u alleen de toppen van uw vinger gebruikt, knijpt u slechts één deel van de kleibal. Terwijl als je vingers recht zijn, knijp je de hele bal klei. Dit helpt bij het comprimeren van de klei in een potvorm.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (5)

knijp de klei een keer met je rechte vinger knijp, draai de klei dan een beetje in je ondersteunende hand. Dit positioneert de klei zodat u het stuk klei naast het stuk dat u net geknepen kunt knijpen. Blijf knijpen en draai de klei. Terwijl u dit doet, zult u merken dat de kleibal begint te openen in een potvorm.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (6)

als u wilt kunt u afwisselend knijpen tussen de handen. Als je een knijppot maakt, kan het een beetje moeilijk zijn voor de polsen en handen. Handen wisselen als je knijpt kan je handen een beetje rust geven.

als de pot zich begint te openen, kunt u de vorm van uw vingers een beetje ontspannen. Ze hoeven niet recht te blijven tijdens het knijpen proces. Ze kunnen beginnen te krommen en u helpen de pot te vormen zoals u wilt. Zolang je niet kleine delen van de pot met je vingertoppen nipt.

opruimen van uw Kom

als u knijpt, kunt u merken dat er kleine scheuren in de klei verschijnen. Dit komt omdat als de klei wordt geknepen, het wordt uitgerekt. Wanneer je een pinch pot maakt, werk je vrij snel, en de klei gaat door een hoop verandering. Het is dus niet verwonderlijk dat er een paar scheuren verschijnen.

als je scheuren ziet, kun je ze gewoon mengen met het topje van je vinger. Als je klei een beetje droog aanvoelt, kun je een beetje water gebruiken om de klei glad te maken.

maar ik benadruk dat dit een beetje water op het droge gebarsten gebied moet worden gedept. Als u te veel water gebruikt wordt de klei slippig en moeilijk om mee te werken. Het is het beste om kleine scheuren glad te strijken zodra ze verschijnen. Als je kleine scheuren laat zullen ze zich openen in grotere scheuren als je doorgaat met het bewerken van de klei.

uiteindelijk zal je pot ongeveer de grootte krijgen die je wilt. Dit zal variëren afhankelijk van de grootte van de bal van klei die u begon met. Idealiter moet je pot ongeveer de dikte van je pink zijn. U kunt de rand van de pot voorzichtig knijpen om de rand een beetje fijner te maken.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (7)

de rand van een pot is meestal het eerste wat iemand ziet van uw aardewerk. Dus, het is goed om te focussen op het maken van dat er mooi uitzien. Als u wilt kunt u de pot ondersteboven draaien en zachtjes op uw werkoppervlak laten vallen. Dit zal de rand uitvlakken. U kunt een basis pinch pot met behulp van deze methode in minder dan 5 minuten.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (8)

dus, dat is de basis van hoe je een pinch pot die een zeer eenvoudig ontwerp heeft te maken. U kunt op deze techniek bouwen om echt mooi handgebouwd aardewerk te maken. Laten we eerst eens kijken hoe je een pinch pot bowl maakt, met een voetring….

Hoe maak je een Pinch pot Bowl

de belangrijkste techniek voor het maken van een pinch pot bowl is dezelfde als hierboven beschreven. Kortom, je maakt een pinch pot, maar het is groter en je gebruikt meer klei. Naast dat, wordt u het toevoegen van een voet ring, als je wilt. En je zult waarschijnlijk meer tijd besteden aan het verfijnen van het uiterlijk van de kom. Tenzij je natuurlijk een heel organisch ogende, rustieke kom wilt. Dat heeft wel zijn eigen charme.

hier zijn enkele tools die het handig voor u zal zijn om:

  • Modeling Tools
  • gekartelde Rib
  • metalen Rib
  • rubberen Rib
  • Platter Tool
  • Shredder
  • houten peddel
  • Aardewerk Bat
  • Bandwiel
    Als u deze tools niet hebt en u wilt beginnen, geen zorgen. U zult in staat zijn om een aantal alternatieven te vinden van uw huis dat goed zal werken. Ik zal een aantal van deze alternatieven voorstellen als ik ga door de stap-voor-stap proces in de volgende sectie.

hoeveel klei moet u gebruiken?

de hoeveelheid klei die u gebruikt zal afhangen van hoe groot uw kom moet zijn. Een middelgrote graankom vereist een bal klei ter grootte van een grote sinaasappel of een kleine grapefruit.

wanneer u begint, raad ik aan om op middelgrote stukken te blijven. Iets groter kan een beetje moeilijk te beheren totdat je vertrouwen met de techniek.

Hoe maak je een pinch pot Bowl – stap voor stap

Dit is een stap voor stap handleiding voor het maken van een pinch pot bowl:

Stap 1-Begin

rol en dep uw klei in een gelijkmatig bolletje. Zoals hierboven beschreven, moet u de bal van klei in één hand ondersteunen. Druk vervolgens uw duim in het midden van de klei. Omdat u meer klei gebruikt dan een kleine pinch pot, moet u uw duim diep indrukken.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (9)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (10)

als je kleine handen hebt of een grote bal gebruikt, is de kans groot dat je duim niet diep genoeg zal krijgen. Dat is goed, ik ga beschrijven hoe je de basis van je pot dun genoeg maakt in een moment.

Stap 2-knijpen in de klei

zodra uw duim zo diep is als hij zal gaan, begin dan aan de zijkant van de kleibal te knijpen. Knijp met de lengte van je vingers en draai om de bal van klei geleidelijk te openen.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (11)

Stap 3-verdunnen van de basis en de wanden

zodra de klei een beetje open is, voelt u of de basis van de pot erg dik is. Als de klei op de basis dikker is dan ½ inch, moet je het uitdunnen. Om dit te doen moet je een deel van de klei op de basis op de muren van de pot te verplaatsen. Een eenvoudige manier om dit te doen is om de toppen van je vingers te gebruiken.

begin met het ondersteunen van de pot in één hand. Dan met behulp van de uiteinden van je vingers, zachtjes aaien de klei op de basis van de pot. De strijkende beweging moet gaan van de basis van de pot op de wanden van de pot. Als je dit doet, zal een deel van de klei in de basis aan de zijkant van de pot worden getrokken. Dit zal de wand van de basis dun uit.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (12)

zodra je een paar slagen in één richting hebt gedaan, draai je de pot en ga je verder. Door de pot te draaien wordt een gelijkmatige hoeveelheid klei van de basis rond de omtrek van de kom toegevoegd. Als je in één positie blijft aaien, komt alle klei aan één kant van de kom terecht.

u voelt de basis van de kom dunner worden in uw ondersteunende hand. De basis zal minder zwaar aanvoelen, en je zult de toppen van je vingers door de klei beginnen te voelen. Pas op dat je het niet overdrijft. Je wilt de basis niet te dun maken. Doel om de wanden van de kom van een gelijkmatige dikte over te maken.

Stap 4-vorming van de kom

keer uw kom om en controleer de totale vorm. Neemt het de vorm aan die je wilt? In dit voorbeeld wilde ik dat de kom een mooie, gelijkvormige halfrond zou zijn. Dus draaide ik de kom om en gebruikte mijn handen om de kom in een halve bol te vormen.

Stap 5-Gebruik een Bandenwiel

ga verder met dit proces van een combinatie van knijpen, strelen en vormen. Als je dit doet zal je komvorm zich openen. Ook zullen de zijkanten van je pinch pot bowl dunner en gelijkmatiger worden.

als u tevreden bent met de dikte en vorm van uw kom, draai deze dan ondersteboven op uw werkblad. Op dit punt, is het het beste om een banding wiel en een aardewerk vleermuis te gebruiken om uw werk te ondersteunen. Een banding wiel is eigenlijk een cirkelvormige sokkel die je met je hand draait.

tot nu toe hebt u vooral de pinch bowl in uw hand ondersteund. Echter, een banding wiel zal u toelaten om uw kom gemakkelijk te draaien op het werkoppervlak. Het zetten van uw Kom op een aardewerk vleermuis betekent dat u het gemakkelijk kunt vervoeren zodra u klaar bent met het werken aan het.

Stap 6 – de voetring

dep de bodem van de kom voorzichtig met een houten peddel of een gewone keukenspatel. Dit zal plat de basis van de kom, zodat het zit vlak op uw tafel.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (14)

rol dan een rol klei over de dikte van je pink. Deze spoel wordt de voetring op de kom, dus je moet het op de juiste lengte knippen. Drapeer de spoel rond de basis van de kom, waar u wilt dat de voetring te zijn. Knip dan de uiteinden van de spoel zodat het de juiste lengte.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (15)

zodra uw kleispoel op lengte is gesneden, schraapt u de uiteinden van de spoel met een gekartelde rib tool. Als je geen gekartelde tool hebt, zal een keukenvork prima werken. Het punt van krassen op het oppervlak van de klei is om te helpen de twee uiteinden stevig samen te binden. Dus alles wat het oppervlak van de klei schuurt en krast, zal werken.

als je het oppervlak hebt gescoord, schilder dan wat klei op elk uiteinde van de spoel. Klei slip is eigenlijk gewoon klei en water gemengd tot vloeibare klei te maken. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om klei slip te maken.

als de uiteinden van de spoel zijn gescoord en uitgegleden, voegt u de twee oppervlakken samen. Meng de klei samen met je vingers om een gladde donutvorm van de spoel te maken. Plaats de kleispoel op de bodem van de kom, maar bevestig deze nog niet aan de kom. In plaats daarvan, knijp de spoel voorzichtig in ongeveer de vorm die u wilt dat het als de voetring. Wikkel dan de kom en de voetring in een losse plastic zak en laat ‘ s nachts stevig staan.

Stap 7-opruimen van het binnenoppervlak

controleer de volgende dag hoe stevig de klei is geworden. Als het nog zacht is, kun je het uit de tas halen en in de open lucht laten zitten. Wees voorzichtig dat als het een warme of droge dag is, het niet te hard en droog wordt.

zodra de klei bijna leerhard is, kunt u beginnen met het opruimen van de oppervlakken van de kom. Begin met het schrapen van het oppervlak van de binnenkant van de kom om eventuele klontjes en hobbels van klei te verwijderen. U kunt de achterkant van een metalen keukenlepel gebruiken. Of een werktuig dat past bij de curve van de binnenkant van je kom.

als u een gereedschap wilt kopen om dit werk te doen, is de mudtools platter rib een goede keuze. Het is wat ik gebruik in deze foto hier. Het is perfect voor deze taak omdat de curve van het gereedschap perfect in de kom past. Dit zorgt voor een gladde afwerking.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (16)

je kunt zien dat ik de kom rust op een stuk schuim geplaatst op de tafel ook. Dit voorkomt dat de basis van de kom wordt afgevlakt op het harde tafelblad.

om het oppervlak glad te maken, gebruik ik ook een combinatie van een metalen ribgereedschap en een zachte rubberen rib. Allereerst schraap ik het oppervlak met de metalen rib. Daarna maak ik het oppervlak glad met een rubberen rib. Deze combinatie van gereedschappen zal een mooie gladde, satijnen, gecomprimeerde klei finish te creëren.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (17)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (18)

Stap 8-opruimen van het buitenoppervlak

de volgende stap wanneer u een knijppot maakt, is het opruimen van de buitenkant van de kom. Een eenvoudige manier om dit te doen is om een shredder te gebruiken om de klontjes en hobbels aan de buitenkant te verwijderen. Een shredder is in principe een rasp die helpt u scheren overtollige klei van leer harde klei. Je gebruikt ofwel een shredder die speciaal is gemaakt voor aardewerk. Een voorbeeld hiervan is de mudtools shredder. Echter, vindt u ook een soortgelijke tool in een lokale hardware winkel. Degene die ik gebruik op deze foto is gewoon een shredder die ik heb opgehaald van een doe-het-zelf winkel.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (19)

Voer de shredder voorzichtig over het buitenoppervlak van de pinch pot bowl om ongewenste onvolkomenheden aan het oppervlak te verwijderen. De shredder zal een textuur op de geëgaliseerd-out klei verlaten. U kunt deze textuur Eenvoudig verwijderen met een combinatie van een metalen rib gevolgd door een zachte rubberen rib.

stap 9-bevestigen van de voetring

gebruik het gekartelde ribgereedschap om de basis van de kom waar de voetring zal worden bevestigd te geven. Ook, score de kant van de voet ring die zal worden verbonden met de basis. Breng vervolgens slip aan op beide oppervlakken.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (20)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (21)

zodra u de oppervlakken hebt gescoord en uitgegleden, plaatst u de voetring voorzichtig op de basis van de kom. Zorg ervoor dat u tevreden bent dat de voetring Centraal is geplaatst. Dan kunt u een houten modelleergereedschap gebruiken om de klei van de voetring op de kom te mengen. Als u geen modelleerhulpmiddel hebt, kunt u het afgeronde uiteinde van het handvat op een theelepel gebruiken. Meng de voetring aan de buiten-en binnenzijde van de join.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (22)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (23)

wanneer de voetring is bevestigd, kunt u de join weer opruimen met uw rib tools.

de voetring moet ook worden bijgesneden en geëgaliseerd, zodat de kom gelijkmatig op tafel zit. De eenvoudigste manier om dit te doen is om de shredder tool te gebruiken om overtollige klei te verwijderen. Gewoon lopen de shredder over de onderkant van de voet ring totdat het de diepte die u wilt dat het is. En zodat de kom gelijkmatig op het werkoppervlak rust. Nogmaals, de vlekken van de shredder kunnen eenvoudig worden verwijderd met uw rib tools.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (24)

stap 10-het egaliseren van de rand en de afwerking

een van de laatste stappen, wanneer u een knijppot maakt, is het egaliseren van de rand van de kom. Dit wordt gedaan met behulp van een combinatie van de shredder en rib tools. Ik gebruik de shredder om de velg plat te leggen. Echter, Ik loop het ook rond de binnen-en buitenrand van de rand om de lip dunner te maken. Een dikke rand kan onvoltooid lijken. Dus als je een beetje klei van beide kanten van de lip scheert, kan het er verfijnder uitzien.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (25)

een ander hulpmiddel dat ik gebruik om de rand af te maken is een gadget die ik zelf heb gemaakt. Ik heb wat gebogen stukken uit een oude bibliotheekpas geknipt. Ik heb de makkelijkste manier gevonden om dit te doen is om de rondingen uit te knippen met behulp van een schaar. Daarna de uitgesneden delen van kunststof gladstrijken met een klein stukje schuurpapier.

de uitgesneden curve in de kaart kan dan rond de rand van de kom worden gelopen. Dit neemt alle oneffen klontjes en hobbels in de klei weg en laat een mooie gebogen egale lip achter.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (26)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (27)

de laatste stap is om een klein vochtig stuk zeemleer rond de lip van de kom te laten lopen. Dit verwijdert alle kleine markeringen die zijn achtergelaten door uw gereedschap of uw vingers. Je kunt dit ook rond de voetring draaien, om de voetring een laatste opruiming te geven. Het is belangrijk dat het zeemleer een beetje vochtig is. Als u een zeer natte zeem gebruikt, zal dit te veel slip op het oppervlak van uw klei creëren.

en hier is het afgewerkte stuk. Het is geglazuurd met behulp van Mayco elementen, koper Avonturijn. En wat bladgoud is aangebracht op de lip.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (28)

Hoe maak je een pinch pot Mok

een manier om een pinch pot mok te maken is door voort te bouwen op de hierboven beschreven techniek.

Stap 1-de basisvorm van de mok

begint met een bol klei ter grootte van een middelgrote appel. Met behulp van de basis pinch pot methode, knijp je de bal in een eenvoudige kopvorm. Als je een kleinere, ondiepere Beker wilt maken, dan is deze pinch pot misschien al groot genoeg.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (29)

echter, om een grotere mok te maken, dan kunt u hoogte toe te voegen aan uw stuk op de volgende manier.

rol een dikke kleirol uit, ongeveer 1 inch dik. Snijd de spoel van klei, zodat het de lengte van de rand van de beker die u hebt geknepen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om een stuk touw rond de rand van de beker te draperen. Knip het touwtje zo af dat het even lang is als de omtrek van de beker. Leg dan het stuk touw langs je spoel, en snijd de spoel tot die lengte.

Slip en score de uiteinden van de kleirol. Voeg vervolgens de twee uiteinden van de spoel samen om een klei donut te maken, door de klei met je vingers te mengen.

schuif vervolgens de rand van de pot en één zijde van de donut van de spoel. Leg dan de donut bovenop de klei beker die je eruit hebt geknepen. Druk de spoel voorzichtig op de rand van de beker. Voeg vervolgens de spoel aan de beker door de klei samen te mengen met een modeling tool, of je vingers.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (30)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (31)

Stap 2 – Voeg hoogte toe aan de mok

zodra de spoel stevig is bevestigd, gebruik een knijpende actie om een mokvorm met de klei te creëren. Als je de kleispoel gewoon knijpt zal de klei zich verspreiden om een komvorm te maken.

dus, de actie met je vingers moet de klei op en samen knijpen. Terwijl ik de klei knijp, beweeg ik ook mijn handen naar elkaar toe. Met behulp van deze methode, zal de klei spoel hoogte toe te voegen aan de beker, in plaats van het maken van het breder.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (32)

zodra je de twee stukken klei hebt samengevoegd, kun je een optionele extra stap doen om de verbinding te versterken. Rol nog een dunnere rol klei uit over de breedte van je pink. Deze spoel moet lang genoeg zijn om rond de omtrek van de verbinding te gaan.

zodra je de spoel hebt uitgerold, plet je hem een beetje met je vingers, zodat het een strook klei is. Plaats dan de strook klei langs het gedeelte van de mok die je net bij elkaar hebt gevoegd. Blend de strip op het buitenoppervlak van de join.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (33)

deze extra laag klei zal helpen om het gewricht een beetje sterker te maken. Zodra je de strip op de mok hebt gemengd, gebruik je een metalen rib om overtollige klei af te schrapen. En om het buitenoppervlak van de mok glad te strijken.

Stap 3-schrapen en gladmaken van het oppervlak

om de knijppotmok op te ruimen en glad te maken, moet de klei hard leer worden. U kunt de pot ‘ s nachts losjes laten bezinken met een plastic zak. Echter, voordat u dit doet, is het een goed idee om glad uit de oppervlakken een beetje. Dus, met behulp van een mengsel van de metalen rib en rubberen rib, kunt u schrapen en glad het oppervlak van de mok. Probeer de binnen-en buitenkant van de mok zo glad mogelijk te krijgen voordat u de mok laat uitharden.

Stap 4-Maak de voetring

Maak een voetring voor de mok op dezelfde manier als hierboven beschreven voor de pinch pot bowl. Het is belangrijk om nu de voetring te maken, zodat de mok en de voetring ‘ s nachts samen kunnen verharden. Door ze bij elkaar te plaatsen terwijl ze vastzetten, hebben ze de volgende dag hetzelfde vochtgehalte. Dit zal het gemakkelijker maken om ze samen te voegen, en ook minder waarschijnlijk dat de twee zullen scheiden wanneer de klei droogt.

Stap 5-opruimen van de leren harde Mok

laat de mok en de voetring ‘ s nachts staan om hard leer te worden. Afhankelijk van hoe warm of vochtig de atmosfeer is, kan het nodig zijn om de klei bedekt met plastic te laten. Maar als het weer koud en vochtig is, moet u de mok mogelijk 24 uur geheel onbedekt laten.

zodra de klei bijna leerhard is, kunt u het oppervlak van de mok opruimen. Ik vind de beste tools voor de binnenkant van de mok zijn de schotel rib, metalen rib, en rubber rib. Ik begin met de schotel rib, dan gebruik ik de metalen rib. Tot slot maak ik de klei mooi glad met een zachte rubberen rib.

om de buitenkant van de mok op te ruimen, gebruik ik eerst de shredder om klontjes en hobbels van klei te verwijderen. De shredder neemt ook een deel van het grootste deel van de klei weg. Dit is goed omdat op dit punt de mok een beetje te dik.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (34)

als de klei gelijk gemaakt is met de shredder, verwijder ik de sporen van de shredder. Ik doe dit met behulp van een mengsel van de metalen rib en zachte rubberen rib.

Stap 6-De voetring toevoegen en de velg egaliseren

de voetring wordt aan de mok bevestigd volgens dezelfde slip -, breukstreep-en mengmethode als hierboven beschreven.

de rand of lip van de mok glad en dun maken is belangrijk. Drinken uit een mok die een ruwe lip heeft of een lip die te dik is, is niet comfortabel. Dus, om de rand van de mok minder dik te maken, laat ik de shredder rond de bovenrand lopen. Dit neemt veel van de ongewenste klei weg, en maakt ook de lip glad.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (35)

Ik gebruik ook de shredder om de bovenrand van de rand te egaliseren, zodat de mok er gelijk uitziet. Eventuele sporen achtergelaten door de shredder moeten worden gladgestreken met rib tools. De laatste stap naar smoothing is het uitvoeren van een vochtig zeemleer over de lip en voet ring.

Stap 7 – Het handvat maken

ik vind de makkelijkste manier om een handvat te maken, door een handvat te trekken. Neem een klomp klei en knijp het in de vorm van een grote wortel of zoete aardappel. Houd dan het vette uiteinde van de kleiwortel boven een kom met water. Maak je vrije hand nat in de kom met water en sluit je vingers rond het smallere deel van de wortel. Trek voorzichtig maar stevig je gesloten vingers over de lengte van de klei. Het is een beetje als het melken van een koe. Herhaal deze beweging, streel de klei met een natte hand naar beneden. Door dit te doen ’trek’ je de klei in een handvatvorm.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (36)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (37)

je kunt de klomp klei in je hand draaien zodat je een gelijkmatig handvat maakt. De klei handvat zal beginnen te bungelen naar beneden naar de kom met water. Blijf dit doen totdat het handvat eruit ziet en voelt alsof het de juiste lengte en dikte heeft. Knijp dan de klei af aan de bovenkant van het handvat. Plaats het handvat in een gebogen handvatvorm op een houten knuppel. Als het net gemaakt is, is de klei erg zacht. Dus, je zal moeten laten het leer hard ‘ s nachts.

Stap 8-bevestigen van het handvat

zodra het handvat bijna leerhard is, kan het aan de mok worden bevestigd. Om dit te doen, moet u het handvat op de juiste lengte trimmen, zodat het de mok past. Houd dan het handvat tegen de mok. Maak kleine markeringen op de mok waar je het handvat gaat bevestigen. Dan slip en score deze gebieden en de uiteinden van het handvat ook.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (38)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (39)

druk het handvat voorzichtig maar stevig tegen de mok, zodat de slip het handvat aan de mok bindt. U kunt deze verbinding versterken door een kleine rol klei rond de verbinding toe te voegen. En het mengen van de klei spoel in waar het handvat sluit de mok.

en hier is de afgewerkte mok. Het is geglazuurd met Amaco Potter ‘ s Choice glazuren. De combinatie is Chun pruim als basis, met blauwe Rutiel bovenop.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (40)

Hoe maak je een Pinch Pot Vaas

de makkelijkste manier om een pinch pot vaas te maken is door twee pinch potten van dezelfde grootte te maken. En voeg ze samen om een holle bol te maken.

Stap 1 – Maak uw Pinch potten

begin met twee kleiballetjes van dezelfde grootte en gewicht. Maak dan een knijppot van beide bolletjes klei. Voordat je de klei hard laat gaan, controleer dan of de lippen van de potten even groot zijn. Je gaat deze twee potten samen voegen door de rand, dus het is belangrijk dat ze overeenkomen in omtrek. Laat de potten dan ‘ s nachts stevig staan.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (41)

zodra de klei stevig is geworden, ruim de binnenkant van elke kom op. Zodra de vaas klaar is, kun je het binnenoppervlak niet meer direct zien. Echter, onder bepaalde hoeken, is het meestal mogelijk om een deel van de binnenkant van een vaas te zien. Dus, het is het beste dat je dit opruimt voordat je de pinch potten aan elkaar bindt. U kunt opruimen van de binnenkant van de potten met behulp van een combinatie van gereedschappen en methoden hierboven beschreven.

Stap 2-Knijppotten met elkaar verbinden

om de knijppotten stevig aan elkaar te voegen, scoor je gewoon en schuif je de rand op beide stukken. Laat vervolgens de lip van een van de knijppotten zachtjes zakken op de lip van de andere. Druk de knijppotten voorzichtig maar stevig tegen elkaar aan.

het kan zijn dat u de pinch potten een beetje moet buigen om ze op één lijn te krijgen. Zodra ze naast elkaar zijn geplaatst, kunt u een modelleringstool gebruiken om de klei samen te mengen.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (42)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (43)

wanneer ze samen worden gemengd, kunt u de verbinding versterken met een kleispoel. Om dit te doen, gewoon een klei spoel en plat het een beetje met uw vingertoppen. Vervolgens drapeer de spoel rond de join op de pinch potten en blend de spoel op de join. Je moet de overtollige klei van de join opruimen zodra je de spoel hebt toegevoegd.

Stap 3-opruimen van uw Pinch Pots

laat de samengevoegde pinch pots ‘ s nachts bezinken. Dit geeft de klei een kans om stevig aan elkaar te hechten. Scheer vervolgens met behulp van een shredder tool het ruwe oppervlak van de samengevoegde pinch potten. De textuur van de shredder laat het stuk er een beetje uitzien als een kokosnoot. U kunt deze textuur verwijderen met behulp van een metalen rib tool en een rubberen rib.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (44)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (45)

op dit punt, uw vaas is een volledig gesloten holle bol. Dus, je kunt een beetje druk uitoefenen om het te hervormen als je wilt. Meestal dep ik de bodem van de vaas met een houten peddel. Dit creëert een vlakke basis voor de vaas om op te zitten.

u kunt ook de houten peddel gebruiken om de vorm van de bol te veranderen.

Stap 4-een nek in de vaas snijden

zoek een cirkelvormig object met dezelfde grootte als de hals van de vaas. Op deze foto heb ik het deksel van een jampot gevonden. Plaats het object op de vaas waar je de nek wilt hebben. Teken rond het object met een naaldgereedschap.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (46)

bij het maken van een nek kunt u eenvoudig een gat in de bol snijden en de rand van het gat glad maken. Het gat in de klei is de nek fungeert als de nek aan de vaas. En er wordt geen extra klei toegevoegd om de vorm van de nek op te bouwen. Dit kan er echt mooi uitzien.

wanneer u de cirkel op de klei hebt getekend, knipt u dit deel van de bol uit met een knutselmes. Nadat u het knutselmes rond de richtlijn hebt gedraaid kunt u de plug van klei verwijderen. Het verwijderen van de kleiplug kan een beetje graven en wiebelen. Maar als je geduldig bent, zal het er uiteindelijk uitkomen en een gat in je bol achterlaten.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (47)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (48)

Stap 5-bouw de hals van de vaas

als je wilt kun je wat kleirollen toevoegen om de halsvorm op te bouwen. Dat heb ik ook met deze vaas gedaan.

een manier om de nek op te bouwen is door come clay coils aan je stuk toe te voegen. U maakt de kleiringen zoals hier beschreven. Bevestig de spoelen aan de hals met behulp van de score en slip methode van het plakken van de spoelen op het stuk. Blend vervolgens de spoel op de vaas. U kunt zoveel spoelen aan de nek toevoegen als u wilt. Zodra u een paar spoelen hebt toegevoegd, kunt u knijpen en vorm de nek in vorm.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (49)
Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (50)

u kunt de nek verlaten met een onvoltooide ongelijke look. Dit kan je stuk een mooie organische of rustieke look geven. Als alternatief, kunt u proberen om de nek uit. Nivellering van velgen en lippen wanneer u een pinch pot kan een uitdaging zijn. Een manier om dat te doen is door een waterpas te gebruiken. Leg gewoon een waterpas op de hals van de pot en zie welke kant van de hals hoger is. Scheer dan een beetje klei van de hogere kant van de nek met behulp van een shredder tool.

Als u tevreden bent met de vorm van de nek, kunt u de klei gladstrijken met uw gereedschap of vingertoppen.

hier is de afgewerkte vaas. Het is bisque gebakken, dan versierd met onderglazuur stickers. Eenmaal ingericht, is het geglazuurd met Mayco kristalhelder borstelen glazuur.

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (51)

bekijk deze video op YouTube.

Final Thoughts

de basismethode om een pinch pot te maken is zeer eenvoudig. En je kunt erop bouwen om een aantal mooie en functionele stukken aardewerk te maken. Een ander voordeel van het maken van pinch potten is dat de techniek is vrij snel. Het maken van de basis pinch pot vorm kan zo weinig als 5 minuten duren. Wat je kiest om te doen met die basisvorm is aan jou. Wat je ook doet, geniet van experimenteren!

als je dit bericht leuk vond, deel het dan!

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (52)

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (53)

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (54)

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (55)

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (56)

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (57)

Hoe een Pinch Pot te maken - 3 manieren om Pinch Pots (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5487

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.