Geld voor een nieuwe mobiele telefoon? Waar te nemen en niet te stelen? (2024)

Die geen mobiele telefoon heeft, alsof hij niet bestaat. Het is voor de meeste mensen een essentiële metgezel. Ze gebruiken het om te bellen, berichten te schrijven, foto's te maken, een dagboek bij te houden en als werkinstrument. Zoals elk apparaat gaan ze na verloop van tijd kapot of voldoen ze niet meer aan de noodzakelijke eisen en moeten ze worden vervangen door een nieuw en beter model. Waar moet je het meenemen en niet stelen?

De ideale optie? Eigen financiën

Een nieuwe mobiele telefoon financieren met eigen geld wel de beste optie. En niet onrealistisch. Voor een paar duizend euro heb je een simpeler apparaatje, waarmee zelfs mensen met een lager inkomen kunnen besparen. Iemand krijgt hem als zakelijke telefoon, met dien verstande dat hij of zij de telefoon ook voor privédoeleinden kan gebruiken of zakelijk kan kopen. Op duurdere modellen is het moeilijker om te besparen, en vooral mensen met hogere inkomens maken kans. Als u gemiddelder bent, moet u meer tijd reserveren om te sparen. Maar je kunt je doel bereiken.

Wie geen geld heeft of wiens mobiele telefoon wordt vernietigd op een moment dat hij niet over gratis geld beschikt, kan andere wegen bewandelen.

Inruil van oud voor nieuw

door overzicht van Europa in data, dat plaatsvond in februari 2023, worden in Tsjechië elke dag 8500 telefoons verkocht en kopen mensen elke drie jaar een nieuw apparaat. Vaak gooien ze de oude in de daarvoor bestemde containers of bewaren ze thuis jarenlang in een la. Maar weet je wat? Je kunt ze proberen verkopen tegen rekening en krijg een nieuwe voor een betere prijs. Tegelijkertijd raak je een oud stuk kwijt dat nog steeds van enig nut zal zijn. Ze bevatten verschillende grondstoffen, of het nu goud of zilver is. Veel verkopers bieden u korting op een nieuw exemplaar voor uw oude telefoon. Het bedrag wordt beïnvloed door de leeftijd van het apparaat en het merk. Voor sommigen krijg je helemaal niets, maar toch is het beter als iemand het op een milieuvriendelijke manier afvoert, dan dat het op de vuilstort belandt.

Is er mobiele telefoonverhuur?

Ja. Sommige verkopers bieden maandelijks mobiele telefoons aan. Voor een bepaalde maandelijkse vergoeding krijgt u het geselecteerde model. Deze optie is ideaal als je altijd over de nieuwste modellen wilt beschikken. Je betaalt er een tijdje voor, dan breng je hem terug en koop je een nieuwe. Als u uw bestaande wilt behouden, betaalt u eenvoudigweg een vast bedrag (het is meestal niet hoog) en het is van u.

Telefoons met korting van mobiele operators zijn een bepaalde vorm van verhuur. Wanneer je het gekozen tarief afspreekt, krijg je de telefoon voor een gunstig bedrag en kun je hem als het ware in termijnen krijgen. Het contract voor deze diensten wordt doorgaans aangegaan voor een bepaalde periode. Als u het eerder heeft opgezegd, moet u de telefoon retourneren of de resterende prijs betalen, bepaald door de operator.

Mobiele telefoon op afbetaling

Een van de populaire varianten van het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon is aankoop op afbetaling. Dit wordt door vrijwel iedere verkoper aangeboden via afbetalingsbedrijven. De keuze aan afbetalingsopties is erg gevarieerd. Er is een optie om in drieën te kopen, waarbij u het eindbedrag in drie termijnen verdeelt en slechts minimale of geen rente betaalt. Een andere optie is het zogenaamde uitgestelde betalen, waarbij je een bepaalde periode de tijd hebt om de volledige prijs van de telefoon te betalen. Als u niet kunt betalen, kunt u een periodiek afbetalingsplan aanvragen en via dit formulier betalen. Ten slotte blijft de klassieke optie van afbetaling bestaan. Deze optie is bovendien zeer flexibel. U kiest zelf de aflossingsperiode, het aantal termijnen of de hoogte ervan. Houd er rekening mee dat hoe lager de afbetaling en hoe langer u terugbetaalt, hoe meer de lening u kost. Sommige bedrijven doen verschillende acties voor potentiële klanten, waarbij je in termijnen kunt inkopen zonder verhoging. U betaalt dus slechts zoveel als u leent.

Een mobiele telefoon kunt u in termijnen betalen, direct in de winkel of online als u daar winkelt. De verwerking is snel en eenvoudig.

Lening voor een nieuwe telefoon

Degenen die zich met hun eigen geld geen nieuwe telefoon kunnen veroorloven en zich niet op hun gemak voelen bij een verkoop op afbetaling, lenen er meestal een. Omdat iedereen snel moet shoppen, geen zin heeft in langdurige en ingewikkelde procedures, kiest men vaak voor een online lening. Vanwege hun grote hoeveelheid en verschillende kwaliteit si vergelijk de aanbiedingen zorgvuldig, bijvoorbeeld Tady. Dit bespaart u een hoop geld en zorgen. De lening kan ook nuttig zijn bij reparaties, die duurder zijn, maar tegelijkertijd nog steeds voordeliger dan de aanschaf van een nieuw toestel. Het voordeel van de lening is niet alleen een snelle afhandeling, maar ook een grote flexibiliteit en de mogelijkheid om de voorwaarden naar behoefte te stellen. Daarentegen krijg je bij dit type lening kleinere bedragen met een korte aflossingsperiode.

Let tegelijkertijd op de voorwaarden van het contract, de rentetarieven, vergoedingen of boetes. Deze kunnen duurder zijn dan de lening zelf.

Gezien het feit dat mensen in Tsjechië meestal telefoons kopen voor een prijs tussen de 4 en 9 duizend. CZK, meestal is een kleine lening voldoende. Wil je een mobiele telefoon in een hogere prijsklasse, geef dan de voorkeur aan een klassieke consumentenlening, die doorgaans goedkoper is met een langere aflossingstermijn. U krijgt een groter bedrag en meer tijd om terug te betalen.

Mobiele telefoon lening? Ja of nee

Het is altijd beter om schuldenvrij te zijn. Dit is echter niet altijd mogelijk en een mobiele telefoon is voor velen een onmisbaar iets, of het nu om werk- of gezinsredenen is. In veel gevallen kun je niet eens een goedkoper model kopen, omdat je de juiste apparatuur nodig hebt om het naar behoren te laten functioneren. Dan is het beter om te lenen dan om niet te hebben.

Geld voor een nieuwe mobiele telefoon? Waar te nemen en niet te stelen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6007

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.