Op de iPhone ben ik dol op de eenvoud en het ontwerp ervan, zegt actrice Mariana Prachařová in een interview voor LsA (2024)

Ik hoef Mariana Prachařová waarschijnlijk niet te lang voor te stellen in onze weilanden en bosjes. Ze is een jonge getalenteerde actrice en zangeres die je misschien nog kent van bijvoorbeeld de serie Horákovi. Het was Mariana die onze uitnodiging voor een interview accepteerde, waarin we met haar over veel interessante dingen spraken, voornamelijk uit de wereld van de moderne technologie. Wat gebruikt Mariana en wat is haar visie op de huidige trends in deze wereld? Leun achterover, u leert alles wat belangrijk is uit de volgende regels.

Om te beginnen wil ik u bedanken dat u de tijd heeft genomen om enkele vragen voor ons interview te beantwoorden. We zullen dus niet langer uitstellen en meteen beginnen met de eerste, die je, gezien de focus van de portal waarop dit interview zal worden gepubliceerd, min of meer verwacht. Welk Apple-product bezit en gebruikt u dagelijks?

Hartelijk dank dat u contact met ons opneemt. Anders gebruik ik iPhone en Macbook. Ik gebruik beide al jaren dagelijks. Ik had vroeger een iPod en ik heb ook een oudere versie van de iPad, die ik op de middelbare school gebruikte in plaats van een laptop.

Wat maakt de iPhone voor jou beter dan concurrerende telefoons?

In eenvoud. Ik gebruik al enkele jaren een iPhone. Als ik me niet vergis, is de huidige iPhone 7 waarschijnlijk mijn vijfde. En ik zou het niet veranderen. Ik ben aan alle functies gewend en het zou waarschijnlijk lang duren voordat ik met een andere, complexere telefoon zou leren werken. Een ander groot pluspunt voor mij als vrouw is het ontwerp.

Aan de andere kant, wat irriteert en beperkt je op de iPhone, als er zoiets bestaat?

Nou, om de waarheid te zeggen, ik ben ook een van degenen die soms de iPhone vervloeken, maar er nog steeds niets aan willen veranderen. Misschien heb ik last van de steeds hogere prijs, de korte batterijduur en het feit dat als je een ouder model hebt, je telefoon bij elke nieuwe update trager wordt, waardoor je over een paar jaar een nieuwe moet kopen. Dit zijn de klassieke problemen die ik waarschijnlijk niet de enige ben die oplost.

Hoewel veel mensen je vooral kennen als actrice uit de tv-serie Horákovi, heb je dankzij je geweldige stem al een aantal zeer succesvolle nummers op je naam staan, waarvan bijvoorbeeld Heart of Gold het bereikte Apple Muziek. Hoe moeilijk is het goedkeuringsproces voordat een nummer op een dienst als deze wordt geplaatst? Moet u aan speciale voorwaarden voldoen?

Omdat het muzieklabel dit voor mij regelt, heb ik geen idee hoe zo’n proces werkt. Hoe dan ook, ik ben blij dat je dat doet Apple Muziek, die ik gebruik, ik voer mijn naam in en ik vind daar al mijn liedjes en covers.

Over streamingdiensten gesproken, wat gebruik je precies?

Nou, dat heb ik gedeeltelijk beantwoord in de vorige vraag, maar terzijde Apple Voor muziek gebruik ik ook Spotify, maar in mindere mate. Ik geniet er allebei van dat ik daar een grote hoeveelheid muziek kan vinden, dat ik nieuwe artiesten of nummers kan vinden dankzij afspeellijsten, dat ik de huidige hitlijsten kan bekijken, dat ik muziek rechtstreeks op mijn mobiel heb staan. Ik geniet ervan.

Je bent ook erg actief op Instagram, waar je 81 fans hebt. Wat betekent deze populariteit voor jou, behalve dat mensen je zeker opmerken op straat? Heb je bijvoorbeeld het gevoel dat je een grote invloed kunt hebben op de mensen om je heen en kijk je hierdoor welke foto’s en bijschriften je daaraan toevoegt op IG, of neem je, omgekeerd, IG als je territorium en van plan om jezelf daar te beperken?

Ik kan niet zeggen dat het populair is, maar ik geniet al een paar jaar van Instagram en ik vermaak daar waarschijnlijk een aantal mensen, waar ik erg blij mee ben. Zeker met het toenemende aantal volgers ben ik me er meer van bewust dat het mijn profiel is, maar het is openbaar en iedereen kan het bekijken. Ik begin hier de laatste tijd mee om te gaan, dus ik probeer daar geen dingen neer te zetten die op de een of andere manier slecht kunnen zijn voor het milieu. Ik beslis absoluut niet of ik deze of die foto ga plaatsen, maar ik probeer echt een groot deel van mijn leven daar te laten zien en ik wil op een goede manier inspirerend zijn voor mensen. Ik wil dat ze via dit sociale netwerk leren hoe ik ben. Ik wil daar nergens voor spelen en ik hoop dat het goed uitpakt. Ik ben altijd blij als mensen mij vertellen dat ze mij daar leuk vinden, dat ik mijn eigen persoon ben en dat ze het leuk vinden. Dan geniet ik er ook van. Maar ik ben me bewust van mijn invloed en probeer ermee te werken.

Veel Instagram-gebruikers zijn misschien jaloers op de kwaliteit van je foto's. Vertel ons in welke applicatie u ze bewerkt. Zijn alleen de filters op Instagram voldoende, of ‘fiets’ je op iets anders?

Helaas zijn filters op Instagram niet voldoende. Zelf heb ik nog veel in te halen en iets te leren. Ik ben niet het type dat beslist over het uiterlijk van mijn feed en dienovereenkomstig foto's kiest en bewerkt. Ik gooi er alles in wat ik maar kan bedenken, ik beschouw het een beetje als mijn dagboek. Maar ik bewerk foto's, voornamelijk in VSCO, Afterlight, Facetune en Lightroom. Ik vind het leuk om een ​​mooiere foto te kunnen maken, maar ik probeer het ook niet te overdrijven, zodat het toch enigszins overeenkomt met de werkelijkheid. Dankzij de programma's kun je ongelooflijke foto's tevoorschijn toveren, en dat kan ik nog niet.

Over het algemeen kan over Instagram worden gezegd dat het de afgelopen weken en maanden een hele reeks veranderingen heeft ondergaan, waardoor het gedeeltelijk dichter bij Facebook en dus bij Messenger is gekomen. Hoe beoordeelt u de richting die Instagram is ingeslagen? Vond je hem eerder leuker, of ben je enthousiast over het feit dat zijn 'persoonlijkheid' verandert in iets anders?

Ik moet zeggen dat ik verrast was door een aantal veranderingen en dat het even duurde voordat ik eraan gewend was. Sommige functies vond ik overbodig, andere goed. Maar voor mij is Instagram tegenwoordig absoluut het sterkste platform, dat Facebook al lang heeft ingehaald. Ik geniet er steeds meer van, ik geniet van de IGTV-functie, de filters in verhalen - hoewel Snapchat naar mijn mening betere had -, ik geniet van GIF's. Er is veel van. En voor mij wordt het steeds beter.

pracharova 1
pracharova 5
pracharova 2
pracharova 3
pracharova 4
pracharova 6
pracharova 7
pracharova 8
pracharova 9

Ga de galerij binnen

Hoewel je me bij het regelen van het interview vertelde dat je Apple niet zo goed begrijpt, kan ik niet anders dan vragen hoe je het eigenlijk ervaart? Zie jij het ‘gewoon’ als het zoveelste saaie techbedrijf op de scène, of juist als trendsetter?

Absoluut een trendsetter. Ik ben geen heel technisch type en ben niet geïnteresseerd in het laatste nieuws op de markt. Als vrouw ben ik meer geïnteresseerd in het ontwerp, en dat is ook zo Apple voor mij nog steeds het beste. Er zit schoonheid in eenvoud en dat is waar ze al jaren naar verwijzen.

Over het algemeen kan worden gezegd dat Apple-elektronica iets duurder is dan die van de concurrentie, waardoor veel mensen tot de conclusie komen dat hun eigenaren rijk zijn. Beschouwt u Apple-producten ook als een soort indicator van prestige of status van individuele mensen?

Zeker niet. Het lijkt mij dat steeds meer mensen het zich tegenwoordig kunnen veroorloven dankzij verschillende promoties van operators en bazaars. Als er bijvoorbeeld een nieuw type iPhone uitkomt, worden de oudere meestal goedkoper, waardoor ze zeker voor een goede prijs kunnen worden gekocht. Het is waar dat ik dit misschien meer voel bij laptops. Ze zijn echt heel duur en je moet er goed over nadenken of je erin wilt investeren. Maar ik vind het niet leuk dat de kinderen van vandaag op basisscholen het type en merk telefoon als een van de belangrijkste criteria beschouwen waarmee ze zich onderscheiden. Ik zie het bij jongere stiefbroers en -zussen. Zo zie ik het zeker niet. In Amerika is de iPhone bijvoorbeeld voor de meeste mensen een gewone telefoon. Het is waar dat ze het daar hebben, maar het is veel goedkoper.

Denkt u dat de populariteit van iPhones en bij uitbreiding andere Apple-producten de afgelopen jaren in Tsjechië is toegenomen?

Ik weet niet of ik het gevoel heb dat ze gegroeid is. Het lijkt mij dat de populariteit er altijd is geweest, tenminste sinds ik er ben Apple ze begon het überhaupt waar te nemen. Maar nu hebben zeker meer mensen het, dat is waar.

Enige tijd geleden waren we een hele tijd in de VS. Voelde je daar meer Apple-invloed? In onze regio is het algemene idee dat Amerikanen lopen Applem letterlijk "hangend" en je ziet het bijna op elke hoek. Is het daar echt zo opvallend? Heb je bijvoorbeeld Amerikanen vaak Siri zien gebruiken of betalen via? Apple Pay?

Het lijkt mij dat de mensen daar het beslist meer ervaren dan wij hier. En het is waar dat bijna iedereen een iPhone heeft, ook een Macbook. Maar waarschijnlijk heb ik er niet veel aandacht aan besteed, dus ik kan er niet over oordelen. Maar er waren beslist meer mensen met een draadloze AirPods-koptelefoon, want dat merk je wel.

Hoe zit het met jou en verschillende fitness-apps? Het is meer dan een jaar geleden dat je een foto op Instagram plaatste waarop je aan het zwoegen bent op een hometrainer en je klaarmaakt om naar de VS te reizen om er geweldig uit te zien. Heeft u tijdens het sporten gebruik gemaakt of maakt u gebruik van verschillende "coaching"-applicaties die u laten zien hoe en wat u moet oefenen, of iets dergelijks?

Ik en sporten zijn niet echt vrienden, al probeer ik daar echt verandering in te brengen. Ik gebruikte de applicatie, ik deed ook oefeningen op YouTube-video's, en nu dacht ik er zelfs aan om een ​​armband te kopen die me het aantal stappen, kilometers zou vertellen, hoeveel meer ik op een dag zou moeten lopen, enzovoort. Het lijkt mij tegenwoordig een geweldige uitvinding die veel mensen in beweging zal krijgen. Uiteraard heb ik er al naar gekeken Apple Watch, dus laten we eens kijken wat mij meer opwindt.

Ik denk dat ik je genoeg heb lastiggevallen met de stapel vragen. Vertel me tot slot vijf applicaties waar je je iPhone niet zonder kunt voorstellen.

Allereerst is het zeker Instagram als onderdeel van mijn werk, daarna Facebook/Messenger als bron van informatie, evenementen - kortom om te weten wat er wanneer en waar gebeurt. Ik gebruik ook Waze, omdat ik eigenlijk niet zonder navigatie kan rijden, en ik vind Waze het beste. Ik kan Uber ook niet vergeten. Als het niet bestond, zou ik niet vaak een manier hebben om thuis te komen als ik geen zin heb om met het openbaar vervoer te reizen. De laatste toepassing zal Mobile Bank zijn, waardoor ik altijd al mijn geld onder controle heb.

Hartelijk dank voor het hele interview en voor uw tijd, die zeker kostbaar is. Als u echter nog iets anders tegen onze lezers wilt zeggen, is dit het juiste moment.

Hartelijk dank voor de leuke vragen en voor het interview. Ik wens de lezers een heerlijke rest van de zomer en dat ze ervan mogen genieten! En ik hoop dat ze mij zullen vergeven dat ik geen technisch expert ben en dat mijn antwoorden vaak leken zijn.

Op de iPhone ben ik dol op de eenvoud en het ontwerp ervan, zegt actrice Mariana Prachařová in een interview voor LsA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6003

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.